Wednesday, February 9, 2011

xtvt during CNY holiday....

setelah menyinggah beberapa tempat menyelesaikan urusan...akhirnya menuju ke cravings untuk lunch pada jam 2.30 pm....alhamdulillah..kekenyangan setelah mengadap semangkuk mee kari dan air kopi panas...sedapnyer....


minggu lepas penuh dengan aktiviti riadah...seronok bila berkumpul dgn kawan2...


aktitviti pertama..mendaki bukit broga...pertama kali buat nih...sebelum ni dok dengar je org sebut pasal broga nih..akhirnya, sampai juga ke broga! 


seawal subuh...dah bersiap tp..itu pun terlewat dari waktu yang dicadangkan sbb terlajak tido...heheheh...masing2 tak terjaga bila jam berbunyi jam 4 pagi..kesudahannya..jam 7.30am baru bertolak...


dalam perjalanan, sinar suria yang memancarkan cahayanya di ufuk timur..sungguh memikat! inilah bukti keindahan alam ciptaan yang Maha Esa...


jika bertolak pada waktu yang dijanjikan..pasti pandangan dari atas bukit lebih cantik..tapi yang ni pun dah cukup cantik..subhanallah!


ini antara gambar yang sempat dirakam ketika mendaki...














then..aktiviti kedua, picnic @ sg. congkak! yang ni mmg best..mmg dah lama betul tak g sana..seingat aku..form 1 kot aku last berpicnic kat sini...pergh!!!! nostalgia gak tempat nih...


siap berbbq..mandi manda...jenuh jugaklah nak start api tu...dahlah tak bawa starter..terpaksa menebalkan muka minta kat org...nasib baik orang tu bermurah hati nak bagi..kalau tidak..alamatnya..mentahla ayam bbq kami..hehehe...


at last, inilah hasilnya....






kekenyangan sungguh hari tuh..ingatkan ramai..makanan lebih byk dari orgnyer....hihihi..pengajaran tuk hari tu..jgn membazir dan plan yang sebaiknya dengan budget yang tepat! 


seingat aku..air di sg. congkak ni masih seperti dulu..tetap jernih..walaupun tak sejernih mana..hehehe..tapi boleh dikatakan masih bersih dan menyegarkan...


alhamdulillah, pada hari aktiviti dilakukan..cuaca sangat baik..sang suria menunjukkan sinarnya dengan gah skali!!! hehehe...walaupun tengah raining season dan sibuk banjir di sana sini, aktiviti tetap berjalan dengan lancar..sangat enjoy pada hari tu!


 air yang sejjjuuukkkk...


No comments:

Post a Comment